IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
08:43 | 14 януари 2015
Обновен: 04:01 | 22 април 2024

Петко Сертов изчезнал поради личен мотив

Брат му се върнал от Брюксел, за да го прибере, твърдят запознати

По материала работи: Златина Добрева
Петко Сертов изчезнал поради личен мотив

Офицерът от резерва Тодор Сертов се е прибрал от Брюксел, където живее, за да пътува до Гърция заедно със съпругата на брат си с единствената цел да го прибере вкъщи. Това разказаха негови колеги от службите пред "24 часа".
В понеделник стана ясно, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е върнал в България с автомобил през КПП Кулата след 36 дни в неизвестност, през които беше издирван. При проверката на границата в колата са били съпругата му Емилия и брат му Тодор, който е шофирал. Когато Петко Сертов изчезва, брат му Тодор е в Брюксел. Той е главен секретар на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО.
Тодор Сертов е две години по-голям от брат си Петко. И двамата са бивши офицери от сферата за сигурността. Тодор има 36 години стаж в Разузнавателното управление на Генералния щаб, или, както е известно сред бившите служители РУМНО.
Все още не е ясно дали Петко сам е потърсил семейството си, след като е изхарчил 4-те хиляди евро, с които е заминал, или брат му е установил местонахождението му. Дълбоко личен мотив стои в основата на мистериозното изчезване на Петко Сертов, убедени са негови дългогодишни познати.
Според бившите му колеги изчезването на Петко Сертов няма връзка с работата му в ДАНС. 5 години след като напуснал поста на председател на агенцията, той нямал актуална информация, която би представлявала интерес.
"Петко Сертов не е склонен към депресии. Той е чувствителен, но много прагматичен човек. Няма логично обяснение за поведението му освен ако не е отключил психическо заболяване или някаква мания", коментират в средите на бившите служители на службите. Те са категорични, че само той знае истината за изчезването си, но няма да я каже публично заради деликатната ситуация.
Несъстоятелни били твърденията му пред Гранична полиция, че не си е дошъл по-рано, защото претърпял лек пътен инцидент и се лекувал в болница.

Коментари

Новини Варна