IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:10 | 14 януари 2015
Обновен: 04:00 | 22 април 2024

Премиерът: Всички плащаме, за да се возят по 5-10 души във влак

Бойко Борисов увери, че няма да остане място в страната без транспорт

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Всички данъкоплатци плащат да се возят по 5-10 души във влак в някои райони на страната, изчисли премиерът Бойко Борисов, но в същото време увери, че няма да има нито едно място, което да остане без транспорт. Той говори за проблемите на БДЖ в парламента, след като стана ясно, че железниците спират 38 пътнически влака в страната.
„Проблемите в системата на БДЖ са трупани през годините. Проблем след проблем, милион след милион. Купили сте влакове - не сте ги купили, а сте ги взели и ние трябва да ги плащаме. Сега има 10 милиона повече за БДЖ, но новите мотриси „Сименс“, които са на няколко хиляди километри вече, още не сме платили“, обърна се той в парламента към опозицията.
Освен че има места, където влаковете возят много малко пътници, има предписание за спирането на цяла серия локомотиви, посочи Борисов.
Той добави, че е възложил на финансовия и на транспортния министър заедно с общините и синдикатите да прегледат отново схемите.
„Няма място да има, където да останат без транспорт хората, ако някъде ще се подразреди разписанието, ще бъде направено, иначе всички данъкоплатци плащаме 5-10 души да се возят в един влак“, заяви премиерът.
Dnes.bg припомня, че левицата поиска правителството да излезе със становище за спрените влакове, както и да се свика спешно заседание на транспортната комисия в НС.
Лидерът на БСП Михаил Миков призова членовете и симпатизантите на левицата да се включат в протестите, които се организират в страната.

Коментари

Новини Варна