IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:14 | 14 януари 2015
Обновен: 06:35 | 22 април 2024

Ромчета сурвакаха главния секретар на МВР

Учениците пожелаха на Светлозар Лазаров здраве и успехи

По материала работи: Златина Добрева
Ромчета сурвакаха главния секретар на МВР

Главният секретар на МВР посрещна група деца, които дойдоха в сградата на министерството, за да го поздравят с ромската Нова година. Малките гости, изпълниха кратка програма и пресъздадоха празничния ритуал на Ромската нова година – Василица. По стар обичай децата, сурвакаха главния секретар на МВР и пожелаха здраве през годината, успехи и берекет.
Главният секретар на МВР насърчи талантливите деца, заръча им да бъдат старателни ученици и им раздаде подаръци за празника. „Можете да разчитате на нас за подкрепа”, увери гостите главен комисар Лазаров.
Децата учат в основно училище „Отец Паисий“ в село Радомирци, община Червен бряг, където 100 процента от  учениците са роми. „Василица е празник, на който ние възстановяваме мостовете помежду си, взимайки опита и поуките от старата година, за да влезем пречистени в Новата“, с тези думи директорът на училището изрази благодарност за вниманието към  децата. От центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” благодариха за доброто партньорство  с Министерството на вътрешните работи и за постигнатите резултати.

Коментари

Новини Варна