IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
20:26 | 14 януари 2015
Обновен: 04:29 | 22 април 2024

Снайперисти и полицаи на всеки метър ще пазят Джон Кери

Местят колите, паркирани по трасето на кортежа

По материала работи: Лиляна Трънкова
Снайперисти и полицаи на всеки метър ще пазят Джон Кери

Драконовски мерки за сигурност бяха въведени заради визитата на Джон Кери у нас. Посещението на държавния секретар на САЩ вдигна на крак столичната полиция, а охраната ще е на най-високо ниво, съобщи Нова тв.

Отрано, въоръжена с метли и чукчета, бригади се заеха да излъскат до блясък жълтите павета. Заради важния гост по тротоарите на властта не остана нито една снежинка.
Още по темата

Пътят на делегацията ще тръгне от летището, ще премине по „Цариградско шосе” и оттам ще продължи до триъгълника на властта. Подготвени са обаче и резервни маршрути.

Полицай на всеки метър и снайперисти по покривите по цялото трасе ще охраняват държавния секретар.

Ако днес някои прозорци може да са леко открехнати, то утре всички трябва да са плътно затворени.  Хората, които живеят по трасето на кортежа, вече са инструктирани от полицията  за предстоящото посещение. Като домоуправител на блок на „Цариградско шосе”, Виолета вече е предупредила съседите си за мерките за сигурност.

„От 6 до 10 часа да бъде затворен прозорецът, да няма на балконите пране и това е. А също за утрешния ден. Това не е за първи път, защото живеем на такова място и когато пристига чужда делегация е така”, пояснява домоуправителката.

Нейните съседи не са притеснени от строгите мерки. По-притеснени са хората, които работят по трасето. Галина дори не знае дали утре ще може да отвори магазина, в който продава.

Още тази вечер всички коли, паркирани по трасето на кортежа, ще бъдат премахнати, а утре по част от участъците ще бъде и забранено движението. Служителите на реда ще следят всичко под лупа.

Коментари

Новини Варна