IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:45 | 20 януари 2015
Обновен: 12:24 | 22 април 2024

Нова версия за убийството в Поморие

Не съседка, а млад мъж умъртвил Алекс

По материала работи: Златина Добрева
Нова версия за убийството в Поморие

Неочакван обрат по делото за убийството на малката Алекс от Поморие – според близките на единствената заподозряна, не тя, а мъж на 30-35 г. е отвлякъл и умъртвил детето.
Пред съда майката на обвинената съседка Атанаска Георгиева разказа, че след убийството той заплашил жената да мълчи. Светла Димитрова обясни, че убиецът отправил „много сериозна заплаха” към една от дъщерите й във Facebook, а чрез приятели открила и негова снимка, която Атанаска разпознала. „Много трдуно изкопчихме истината от нея, но в крайна сметка реши, че ще говори”, каза пред bTV майката.
По думите й, дъщеря й била болна от грип в дните преди убийството на Алекс, като тя пуснала мъжа в дома си, защото мислела, че са нейни близки. Той влязъл с живото дете, а по-късно се върнал с безжизненото му тяло и заплашил Атанаска да мълчи.
Според Димитрова, дъщеря й е дала показания по случая под психически и физически тормоз – „от полицаите и външни хора някакви от София били докарани”.
По думите й убиецът и бащата на детето по-рано имали скандал пред входа на дома му.
Прокуратурата е проверявала тази версия и профилът се оказал фалшив.

Коментари

Новини Варна