IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:14 | 20 януари 2015
Обновен: 15:29 | 20 март 2024

Жена се отрови с домашна ракия и почина

Пациентката била шест дни в кома в болница в Смолян

По материала работи: Златина Добрева
Жена се отрови с домашна ракия и почина

Пациентка в Смолян почина след отравяне с метилов алкохол, съобщиха от Отделението по анестезиология и интензивно лечение. По предварителна информация става дума за отравяне с домашен алкохол, заяви Николай Димов, директор на смолянската полиция.
Жената е постъпила в Спешна помощ с влошено зрение, почти до слепота, а по-късно изпаднала в кома.
Пациентката бе приета със симптомите на отравяне с метилов алкохол, имаше тежък мозъчен оток и чернодробни увреждания, посочи д-р Ангел Каръшев, завеждащ отделението по анестезиология, цитиран от БТА и dnes.bg. Според него в случая има клинични доказателства, че диагнозата е отравяне с метанол.
След шест дни в кома 50-годишната жена починала, а семейството отказало да се извърши аутопсия. Тя така и не дошла в съзнание, за да обясни пред разследващите откъде е взела фалшивия алкохол. Съпругът й обяснил, че обикновено купуват от едно и също място домашна ракия. От полицията изясняват мястото, откъдето жената е взела отровната напитка.

Коментари

Новини Варна