IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
20:31 | 23 януари 2015
Обновен: 20:06 | 22 април 2024

ЕК ни върна и програма "Рибарство" с 200 забележки

Новината съобщи вицепремиерът Томислав Дончев

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕК ни върна и програма "Рибарство" с 200 забележки


След Програмата за развитие на селските райони Еврокомисията е върнала за преработка и оперативната ни програма "Морско дело и рибарство". Нейният бюджет за новия програмен период е 113 млн. евро. Новината бе съобщена от вицепремиера и министър по еврофондовете Томислав Дончев, а земеделският заместник-министър Васил Грудев, който присъства на заседание на комитета за наблюдение на програмата в Бургас, даде и повече детайли, съобщава в утрешния си брой вестник "Сега".
Програмата е била върната миналия петък с първите забележки от страна на Еврокомисията. "Те са над 200 и са сериозни", призна Васил Грудев. Един от коментарите е бил, че в Министерството на земеделието и храните няма дирекция, която да се занимава със сектор рибарство. Затова такава дирекция е била създадена по спешност. По думите на Грудев проблемите трябва да се отстранят в следващите няколко месеца, за да може програмата "Рибарство" да стартира възможно най-бързо. От ведомството му планират да я отворят на собствен риск около средата на 2015 г., преди официалното одобрение. Ще бъдат открити обаче само схеми, по които е постигнато съгласие с ЕК.

 

Коментари

Новини Варна