IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
20:41 | 23 януари 2015
Обновен: 10:46 | 25 април 2024

Кадастърът има нов шеф

Светослав Наков поема поста от Валентин Йовев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кадастърът има нов шеф

Инж. Светослав Наков ще смени инж. Валентин Йовев като изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирани от dnes.bg.
Днес Йовев е бил освободен от поста със заповед на регионалния министър Лиляна Павлова.
Наков до сега е бил началник на Службата по геодезия, картография и кадастър за Софийска област. Той има опит и като експерт по създаване и поддържане на кадастрални карти и кадастрални регистри. Той е магистър със специалност "Маркшайдерство и геодезия", придобита в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".
От новия ръководител на Агенцията по геодезия, картография и кадастър се очаква обезпечаването на по-голяма част от територията на страната с кадастрална карта с по-добро качество, посочва се в съобщението на ведомството.
Основна задача на новия изпълнителен директор ще бъде минимизирането на грешки в наличните данни и недопускането на нови при създаването на карти и регистри.
Новият директор на Агенцията ще трябва да работи по-активно и за въвеждането на електронни услуги и по-качествено електронно обслужване на гражданите и бизнеса, за да се намалят опашките в службите то кадастъра и да се ограничат корупционни практики.

 

Коментари

Новини Варна