IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:35 | 25 януари 2015
Обновен: 14:35 | 26 юли 2024

Проф. Димитър Иванов разкри защо в библиотекарския институт преподават хора от спецслужбите

Сега те не работят в полза на сигурността на обществото, обяви той

По материала работи: Лиляна Трънкова
Проф. Димитър Иванов разкри защо в библиотекарския институт преподават хора от спецслужбите

Проф. Димитър Иванов, който преподава в библиотекарския институт, изчетка водещата Люба Кулезич като й каза, че тя никога на увяхва. След като двамата подхванаха разговора, че институтът е сочен като втори център на държавна сигурност, защото много хора на ръководни постове от системата сега преподават там, той й каза, че като всяко нещо и институтът си има своите фази на развитие: "Разцъфваме, увяхваме, такъв е животът."„А кое не увяхва никога?”, попита го водещата.

„Вие, не увяхвате, г-жо Кулезич”, отвърна й професорът, когото наричат още и Гестапото, защото дълги години е бил шеф на Шесто управление в ДС.

„Библиотекарският университет е на 64 години. Интересът към нас е много голям. Когато се отвори свободно място, по близо 30 души се борят за него. Факт е, че при нас лекции четат хора като бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев, когото студентите много харесват. Това е добре да се спомене. В този ред на мисли искам да кажа, че сега не функционират сегашните служби. Не работят в полза на сигурността на обществото. Къде е Петко Сертов? Нека някой даде ясен отговор”, каза проф. Димитър Иванов, който е и издател.

В университета преподава и Цвета Маркова, дългогодишен ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията. „Имаме 100 преподаватели, от които 50 са професори. Това е само атестат за качеството на университета. Такива имена са доказани и просто искат да се развият в професионалната си кариера. Какво по-добро от това. Хора от системите идват, за да реализират своите управленски качества и амбиции”, завърши проф. Иванов, който преподава Духовност и лидерство и Аксиология и национална сигурност в Университета по библиотекознание и информационни технологии и Психология на лидерството в Университета за национално и световно стопанство./БЛИЦ

Коментари

Новини Варна