IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:57 | 27 януари 2015
Обновен: 04:30 | 23 април 2024

Бойко поздрави Алексис Ципрас

В лицето на България ще имате надежден партньор, пише премиерът

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бойко поздрави Алексис Ципрас


Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до новия гръцки премиер Алексис Ципрас по повод поемането от него на поста министър-председател на Гърция след успеха, постигнат от СИРИЗА на предсрочните парламентарни избори в страната, съобщават от правителствената информационна служба, пише dnes.bg. "България и Гърция са приятелски и партньорски държави и сътрудничеството между тях има стратегически измерения", посочва Борисов в своето писмо.
Той изтъква, че това сътрудничество има много допълнителни възможности за развитие, включително в сферата на енергетиката, както и в процесите в района на Югоизточна Европа.
"Бих искал да Ви уверя отново, че в лицето на България винаги ще имате искрен приятел и надежден партньор", се казва в телеграмата на премиера Борисов, който пожелава на колегата си Ципрас успех в бъдещата му дейност.
Освен Борисов, по-рано през деня поздравителни телеграми до новия гръцки премиер изпратиха и лидерите на БСП и "Атака" - Михаил Миков и Волен Сидеров.

 

Коментари

Новини Варна