Варна 15°
fallback
България
09:22 | 26 май 2019
Обновен: 19:27 | 4 май 2024

Изборният ден започна нормално, съобщиха от ЦИК

Андреев припомни, че изборните книжа и материали са били доставени вчера на всички места в страната

По материала работи: Пламен Янков

Изборният ден започна нормално, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

“Нормално започна изборният ден. Към момента няма някакви сигнали към ЦИК. Да се надяваме, че така ще продължи и през целия ден“, посочи той.

Андреев припомни, че изборните книжа и материали са били доставени вчера на всички места в страната.

„Секциите в 7.00 часа би трябвало навсякъде да са отворени. Ако има някаква информация, РИК ще ни уведомят, за да може да вземем мерки. Към момента няма такива. Денят започна и протича нормално“, добави говорителят на ЦИК.

„Хубаво е избирателите да не чакат последния момент да гласуват, за да няма опасност да не успеят, защото изборният ден приключва в 20:00 и може да бъде продължен до 21:00 часа, ако има опашка пред секцията“, каза Андреев.

„Ако наши сънародници са например в Гърция, те могат да гласуват там, макар и да не са подали предварително заявление за гласуване. В този случай те се записват в допълнителната страница на списъка за гласуване извън страната, след като попълват и декларация, че не са упражнили правото си на вот на друго място“, каза говорителят.

„Нямаше особени проблеми при доставката на машините за гласуване в страната. На определени места имаше забавяне, но това са 3000 машини в 31 избирателни райони“, обясни Андреев.  

Dnes.bg

Четете още: Изборният ден във Варна започна нормално  

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback