IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:48 | 9 февруари 2015
Обновен: 22:07 | 15 март 2024

Борисов: Докладите на МВР по „Червеи” са далеч по-притеснителни от изнесените данни

Министърът на вътрешните работи информира за редица нарушения на Закона за СРС

По материала работи: Лиляна Трънкова
Борисов: Докладите на МВР по „Червеи” са далеч по-притеснителни от изнесените данни

Темата, свързана с така наречените "Червеи", е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри, тоест тя да получи медийното огласяване каквото получи. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след среща с председателя на НС Цецка Цачева, предаде репортер на БГНЕС.

Когато разследването стигне до съответни резултати, ще бъдете уведомени, каза той и отказа повече подробности. На въпроса от кога разследват, той заяви: Откогато сме започнали разследването и откогато сме констатирали съответно нарушение на закона. "Няма да получите повече подробности. Казах ясно – това е тема на прокуратурата далеч преди да бъде медийно огласена. Прокуратурата работи усилено по тази тема и когато разполага с резултати, които могат да бъдат представени – те ще ви бъдат представени", посочи Сотир Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков във връзка с получените доклади по операция "Червеи", съобщи правителствената пресслужба.

Министърът на вътрешните работи информира министър-председателя за констатирани редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция "Сигурност" на МВР по операция "Червеи". Премиерът изрази удовлетвореността си от работата на вътрешния министър.

Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани. Според министър-председателя, изводите от докладите на МВР са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство.

Коментари

Новини Варна