IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:03 | 10 февруари 2015
Обновен: 14:53 | 16 април 2024

Спряха помпена станция в Добричко

Препоръчаха на жителите на 7 села да си купуват бутилирана

По материала работи: Златина Добрева
Спряха помпена станция в Добричко

Помпена станция "Батово-2" на ВиК, която осигурява водоподаването към седем села в Добричко, е спряна от експлоатация заради нарушен режим на дезинфекция, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.
Спирането се е наложило на 1 февруари след наводненията в областта. Два дни по-късно станцията е пусната, но след лабораторен анализ на водите съоръжението отново е спряно, посочват от РЗИ. Изследваните проби не отговарят на здравните изисквания по органолептични и микробиологични показатели.
На ВиК е дадено предписание да подобри качеството на водата, посочва dnes.bg.
Седем населени места в Добричка община са засегнати от спирането на станцията - Стефаново, Соколник, Славеево, Одърци, Пчелино, Бранище и Плачи дол. Към част от тях е осигурено водоподаване от друга зона, допълват от инспекцията.
От РЗИ препоръчват на потребителите в селата при евентуално съмнение за годността на водата да използват бутилирана вода от търговската мрежа. Всички други помпени станции в Добричка област работят в нормален режим след проливните дъждове и наводненията.

Коментари

Новини Варна