IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:59 | 13 февруари 2015
Обновен: 08:29 | 30 април 2024

Лили садила кокичета под зоркия поглед на Бойко

Спомни си премиерът в лирично отклонение по време на заседанието на Министерски съвет в сряда

По материала работи: Слав Велев
Лили садила кокичета под зоркия поглед на Бойко

Премиерът Бойко Борисов е давал ценни съвети на регионалния министър Лиляна Павлова как да сади блатни кокичета. Това става ясно от стенограмата на МС на последното правителствено заседание в сряда, забеляза "Стандарт".

Премиерът се намесва при обсъждането на доклада за изпълнението на концесионния договор за добив на блатно кокиче. Преди това земеделският министър отбелязва, че концесионерът изпълнява много стриктно задълженията си.

"Значи пазят блатното кокиче", отчита министър-председателят. И допълва: "Защото ние с Лиляна Павлова газихме веднъж в една кал. Аз наблюдавах от джипката, но Лили с ботуши пресади бая блатни кокичета на магистрала "Марица". Аз напътствах", продължава Генерала. "Това беше заедно с еколозите, за да видят, че всяко коренче от блатното кокиче беше съхранено, пресадено и надлежно напоено. Беше кал до колене, но на Лили кокичето много й отиваше", разказва още Борисов на министрите.

 

Новини Варна