IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:16 | 29 август 2019
Обновен: 04:03 | 1 май 2024

Емигрант дари пари за ремонт на улица в Монтана

92-годишният Кирил Маринов от 70 години живее в Германия

По материала работи: Пламен Янков
Емигрант дари пари за ремонт на улица в Монтана

Емигрантът в Германия Кирил Маринов от село Винище е дарил голяма сума пари за асфалтиране на улица "Извора" в Монтана и на площада на улицата, съобщиха от местната община.


След ремонта една от най-старите улици в Монтана ще има нова визия - с нови настилки и нови зелени площи и ще е сред най-приветливите в града, пише БТА, цитирана от Dnes.bg


Макар да е на 92 години, Кирил Маринов все още дарява средства на община Монтана и родното си село Винище. За последните 20 години той е дарил над 1 милион лева, с които са изградени детски площадки, паметници, часовникова кула, закупени са микробуси за социални домове и театрални трупи, изпратени са на екскурзии и почивки деца и възрастни хора и т.н.


Кирил Маринов е напуснал България преди 70 години и оттогава развива успешно бизнес в Германия. Досега не е забравил родното си село и общината си и постоянно прави дарения по различни поводи.


Четете още: Пожарът край Нова Загора е локализиран

Коментари

Новини Варна