IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
21:03 | 26 февруари 2015
Обновен: 17:30 | 16 април 2024

Дават 210 млн. лева на общини от слабо развити райони

Средствата са по програма "Региони в растеж"

По материала работи: Слав Велев
Дават 210 млн. лева на общини от слабо развити райони

Общо 210 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат отделени за общини в слабо развити райони и такива, засегнати от бедност, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на дискусионна среща във Враца.

Тя посочи, че по тази ос на оперативната програма за новия програмен период 13 от включените 28 общини са в Северозападна България. Общините ще могат да кандидатства за градско развитие и за обновяване на инфраструктурата си. 

По другата приоритетна ос на програмата, в която са включени 39-те най-големи градове в страната, свързана с интегрираното градско развитие, за Враца са предвидени 28 милиона лева, от които повече от 23 милиона лева са безвъзмездната помощ, допълни тя.

По оперативната програма ще може да се кандидатства и за обновяване туристически обекти и развитие на туристическа инфраструктура, допълни Лиляна Павлова. По тази ос са включени повече от 250 туристически обекти с национално и световно значение, уточни тя. 

Павлова посочи, че в Министерството на регионалното развитие и благоустройството предстои да бъде изготвена цялостна политика за Северозападна България, както и за регионите в Родопите и Странджа.

Източник. ДНЕС.bg

Коментари

Новини Варна