IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:18 | 11 март 2015
Обновен: 01:16 | 25 юли 2024

UNICEF зове: Изслушвайте децата си!

Започва уникална широкомащабна консултация с младежи, която да подпомогне актуализацията на Националната стратегия за детето

По материала работи: Златина Добрева
UNICEF зове: Изслушвайте децата си!

Децата имат право да бъдат изслушвани и мненията им да бъдат зачитани, когато възрастните вземат решения, които ги касаят, напомнят от UNICEF с инициативата „Моят глас е важен”. Целта е да се чуе мнението на младежите  по значими за тях теми от обществен характер – образование, здравеопазване, социална защита, свободно време.
От 10 март до 10 април деца на възраст от 7 до 18 години имат възможност да попълнят онлайн анкета на сайта на UNICEF. В рамките на кампанията се предвиждат и първи по рода си широкомащабни консултации, които да обхванат представители на различна възраст, с различни способности и етнически произход. Обобщените данни от проучването ще имат важна роля при актуализирането на Националната стратегия за детето.
Вторият етап на кампанията ще започне през април и цели промяна на обществените нагласи по отношение на детското участие при вземането на решения.

 

Коментари

Новини Варна