IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
19:08 | 13 март 2015
Обновен: 17:30 | 17 април 2024

Тодор Костадинов е първият обвинен за ”Червей”

Той е зам.-шеф на звеното за използване на специални разузнавателни средства в ДАНС

По материала работи: Слав Велев
Тодор Костадинов ( на преден план)

Бившият шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов е първият обвиняем по аферата "Червей". Костадинов, който в моемнта е зам.-шеф на звеното за използване на специални разузнавателни средства (СРС) в ДАНС "Технически операции", е обвинен за извършени документни престъпления, за които Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор.

 

Според прокуратурата Георгиев е съставил официални документи, в които е удостоверил неверни обстоятелства с цел тези документи да бъдат използвани като доказателства за тези обстоятелства. Обвинението е за продължавано престъпление в периода 12 септември 2013 – 25 март 2014 г.

 

Днес Костадинов бе в сградата на столичното следствие с адвоката си Людмил Рангелов. Защитникът каза, че разследващите не са им представили материалите по делото, но предполагал, че обвинението е свързано с мотивите, които Костадинов е приложил към исканията за СРС-та по разработката "Червей".

 

Костадинов е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2 000 лв.

 

Източник: Правен свят

Коментари

Новини Варна