IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:13 | 24 март 2015
Обновен: 18:55 | 17 април 2024

Спецекипи разследват взривовете в Иганово

Сапьори ликвидираха последиците в склада

По материала работи: Златина Добрева
Спецекипи разследват взривовете в Иганово

Продължава разследването на причините за взрива в склада за боеприпаси на ВМЗ-Сопот край Иганово.
Вчера сапьори от Сухопътните войски участваха в ликвидирането на последиците от взрива в склада. Днес трябва да започнат същинските процесуално-следствени действия. Работи се по всички версии - от човешка грешка до саботаж, съобщава Дарик.
На 21 март вечерта избухна складова база с боеприпаси на ВМЗ-Сопот край село Иганово. В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които бяха невредими. Канонадата продължи близо час, хората от селото бяха много изплашени и панически се евакуираха.
Очевидци разказаха, че небето се е осветило като заря. Огнените кълба се виждали от Калофер и Розино, за щастие няма жертви и пострадали. РИОСВ-Пловдив изпрати техника и замериха въздуха, резултатите показват, че няма опасност за населението.
Към мястото на инцидента веднага бяха изпратени линейки и пожарни, като се изчакваше взривовете да спрат, което стана около 22 ч. на 21 март. Оттогава не е имало нито един взрив. Хората се успокоиха и се върнаха по домовете си.
Безпилотни самолети обследваха взривената складова база. След това се включи и „Пустинна котка” в разследването, а днес вече спецекипите могат да влязат вътре в базата, за да се установят точните причини за взривовете.

Коментари

Новини Варна