IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
19:37 | 24 март 2015
Обновен: 22:57 | 8 април 2024

Взривът в Иганово бил умишлен!

Експерт по антитероризъм счита, че е дело на конкуренти на ВМЗ

По материала работи: Борис Проданов
Взривът в Иганово бил умишлен!

Причината за поредния взрив в склада на ВМЗ в Иганово бе коментиран от Иван Бояджиев, експерт по сигурността и антитероризма. Той бе категоричен, че този случай не е аналогичен на другите – на Петолъчката, в Горни Лом и Челопеч.


Взривът на склада на ВМЗ в Иганово не е случаен, тъй като това е единственият завод, който произвежда взривни вещества и е напълно възможно той да е дело на конкурентни частни фирми.


Според него, много съмнителни са два факта - първият, че според очевидци е имало един малък първи взрив, последван от големия и втория, спасяването на двамата пазачи, които по неизвестни причини са напуснали мястото.


“Когато пристигнахме на мястото на взрива с премиера Бойко Борисов и попитахме тези охранители как са се спасили, те нищо не можаха да обяснят. Нормално е при такъв взрив от тях да не остане нищо, но явно са имали някаква информация,” каза още експертът по сигурността.


БЛИЦ

 

Коментари

Новини Варна