IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:30 | 1 юни 2020
Обновен: 20:29 | 16 април 2024

Куче нахапа 6-годишно дете във Велики Преслав

Момчето е настанено в болница с наранявания по главата

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Pixabay

6-годишно дете бе нападнато от куче на улицата във Велики Преслав. Детето е получило наранявания по главата. За случая е сезирана както полицията, така и общината, откъдето признават, че има увеличаване на популацията на животните, но твърдят, че вина имат и недобросъвестни стопани.

 

"Чух, детски плач и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и успях да спася детето", разказа Ибрахим Хасан в ефира на Нова ТВ., предаде "ДНЕС.bg" 


 
Други съседи също идват да помогнат. Взимат момчето и го закарват в болница. Обаждат се на бащата на детето. Раната на главата му е обработена, за щастие няма по-сериозни наранявания, но детето вече изпитва страх от животните.
 

 

"Община Велики Преслав не се различава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде констатираме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е не само на общинските власти", заяви кметът на града Янко Йорданов.
 

 

Сдружение с приют се грижи за бездомните кучета във Велики Преслав. В момента в него се намират 125 животни, а други 30 са кастрирани и върнати на улицата.
 

 

"Факт е, че миналата година много кучета изчезнаха от града и на тяхно място дойдоха много повече. Може би са домашни", каза Иванка Димова от кучешкия приют в града. 
 

 

Тя смята, че кучетата, които се кастрират в приюта и покажат, че са добронамерени и социални, се връщат на улицата, защото не представляват опасност за хората. 
 

 

В момента се извършва проверка, за да се установи дали става дума за улично куче или за животно на недобросъвестен стопанин.

 

Още новини от страната ще откриете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна