IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:36 | 19 юли 2020
Обновен: 00:54 | 17 април 2024

България е за обвързването на бюджета с върховенството на закона

Надявам се да излезем единни, коментира премиерът Борисов

По материала работи: Слав Велев
България е за обвързването на бюджета с върховенството на закона

Категорично подкрепих колегите, които са за върховенство на закона. Трябва да се отчитат и страховете на някои от държавите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си за участие в третия ден от заседанието на Европейския съвет, посветено на бюджета на ЕС до 2027 година, съобщи премиерът в официалния си профил във Фейсбук.

 

Надявам се да се намери компромис, посочи той по повод предложението на Европейската комисия занапред отпускането на европейски средства да бъде обвързано със състоянието на върховенството на закона в европейските държави.
 

Надявам се да излезем единни, силни и да се справим с предизвикателствата. Надявам се днес да успеем, посочи премиерът по повод продължителните преговори.

 

Безкрайни дни, дълги нощи, много срещи, обобщи Борисов по повод разногласията за бъдещия европейски бюджет. Пандемията върлува със страшна сила, всички казват, че есента ще бъде тежка. Продължавам да считам, че ЕС трябва да има общ медицински протокол, добави той. Премиерът призова ЕС да се съсредоточи към следващите шест месеца, когато ще бъде най-тежко.

Коментари

Новини Варна