IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:11 | 29 октомври 2020
Обновен: 15:03 | 25 април 2024

При дистанционното обучение децата изостават

Това смятат студенти и преподаватели

По материала работи: Слав Велев
При дистанционното обучение децата изостават

При дистанционното обучение деца и студенти изостават с практическите дисциплини. Около това мнение се обединяват висшисти и преподаватели, предаде Радио Варна.

 

За срок от 14 дни от днес се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 8 до 12 клас, както и за университетите в страната. При дистанционно обучение най-голямо е предизвикателството пред студентите и преподавателите по специалности, за които практическото обучение е от решаващо значение за придобиване на професионални умения. Това са медици, стоматолози, лаборанти и зъботехници. "Първото, което ще направим е да изтеглим теоретичната подготовка в тези две седмици, но ако дистанционното обучение продължи по-дълго ще ни бъде много трудно. За съжаление сега пак ще се получи малко изоставане", сподели преподавател по консервативно зъболечение. По време на извънредното положение през пролетта програмата на студентите-медици беше променена с приоритет на теорията, а практическите изпити бяха положени в началото на тази учебна година. Преподаватели и студенти допускат, че ако неприсъственото обучение бъде удължено, най-вероятно отново ще има пренареждане на учебната програма и изпитните сесии.

 

Повече чуйте в АНКЕТАТА

Коментари

Новини Варна