IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
11:20 | 30 октомври 2020
Обновен: 06:09 | 29 юни 2022

Изненадващо: КЗК решава да даде на Еврохолд, да купи ЧЕЗ у нас

По материала работи: Слав Велев
Изненадващо: КЗК решава да даде на Еврохолд, да купи ЧЕЗ у нас

Комисията за защита на конкуренцият е уведомила официално „Еврохолд България" АД, че разрешава на компанията да придобие дъщерните дружества на ЧЕЗ Груп в България,  съобщиха от дружеството.

 

Разрешението за придобиване е чрез специално създадената Eastern European Electric Company B.V., 100 процента собственост на Еврохолд.

 

Придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп е част от стратегията на Еврохолд за навлизане на нови регулирани пазари в Югоизточна Европа и за създаване на водеща регионална ютилити компания.

 

Интеграцията на дружествата на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подпомогната от енергиен борд от български и международни експерти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали ръководни позиции в големи енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният висш мениджмънт на ЧЕЗ България ще запази позициите си, за да се гарантира приемственост в управлението. 

 

„Разглеждаме сделката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и възможност за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има солиден опит на регулирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови дружества в различни сектори. През изминалите 20 години сме реализирали около 30 придобивания и сме натрупали значителна експертиза”, коментира Васил Стефанов, ръководител „Придобивания и сливания” в Еврохолд България.

Коментари

Новини Варна