IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:30 | 2 ноември 2020
Обновен: 07:30 | 20 май 2024

За ден: още четирима лекари загубиха битката с COVID-19

По материала работи: Слав Велев
За ден: още четирима лекари загубиха битката с COVID-19

Четирима лекари изгубиха битката с COVID-19. Коварното заболяване погуби д-р Никола Печев от Пазарджик, д-р Николай Илиев от Омуртаг, д-р Димитър Андонов и д-р Васил Василев от Петрич.


Четирима лекари изгубиха битката с КОВИД-19 в един и същи ден. Отидоха си д-р Никола Печев от Пазарджик, д-р Николай Илиев от Омуртаг, д-р Димитър Андонов и д-р Васил Василев, общопрактикуващи лекари от Петрич.

 

Това съобщиха от Българския лекарски съюз, предаде "Clinica.bg". Д-р Николай Илиев беше уролог в Многопрофилната болница за актино лечение в Oмypтaг и беше пpeдceдaтeл нa дpyжecтвoтo нa лeкapитe в лечебното заведение.

 

74 годишният д-р Никола Пенчев е бил дългогодишен управител на СБАЛПФЗ – Пазарджик и бивш председател на Общинския съвет. Той е лекарят, за който на последната сесия на съвета кметът Тодор Попов съобщи, че е постъпил в пловдивска болница, след като е състоянието му от КОВИД – 19 се е усложнило. Тогава Попов разказа, че лекарят се е опитал да се лекува сам вкъщи още при първите симптоми, но не е успял да спре прогресирането на болестта. Д-р Василер и д-р Андонов от Петрич до последно са работили преди да усетят симптомите на коварното заболяване.

 

„ Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семействата, близките и колегите на починалите. С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашите колеги. Загубата е огромна! Само за 24 научихме за смъртта на четирима наши колеги, които загубиха битката с коварната болест", заявиха от съсловната организация.

 

От Пациентски организации "Заедно с теб" също изказаха съболезнования към близките на починалите медици.

 

„Загубата на такива лекари е огромна загуба освен за близките, и за обществото. Призоваваме гражданите да спазват мерките, за да пазим себе си, близките си и медиците", заявиха оттам.

Коментари

Новини Варна