IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:10 | 2 ноември 2020
Обновен: 21:53 | 16 април 2024

Новите 50 лв. за пенсионерите идват от 9 ноември

По материала работи: Слав Велев
Новите 50 лв. за пенсионерите идват от 9 ноември

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях ще започне не от края на седмицата, както очакват повечето пенсионери. Парите за старини ще се получават от 9 ноември (понеделник) и ще приключи на 20 ноември (петък), съобщават от социалното министерство.

 

2 118 500 пенсионери ще получат бонус от 50 лв. към пенсиите си за месец ноември т.г. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

 

За изплащането на добавките за ноември са отпуснати допълнителни 105 925 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

 

Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите става за четвърти месец подред и е стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в пакета със социално-икономически мерки на правителството.

 

Карикатура на Христо Комарнитски за в. "Сега", по повод правителствената антиковид мярка, за раздаване по 50 лева месечно към пенсиите на българите:

Коментари

Я па Я ( преди 3 години )
Добре беше ,като намалиха пенсиите,ама тогава мълчахте
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна