IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
14:45 | 2 ноември 2020
Обновен: 20:15 | 25 април 2024

Учители мрат като мухи! Нови двама починаха в едно училище. Докога ще е така?

По материала работи: Слав Велев
Учители мрат като мухи! Нови двама починаха в едно училище. Докога ще е така?

Нови двама учители от СУ "В. Левски" в Опака са починали през последната седмица. Това са преподавателите Румяна Георгиева (49 г.) и Диян Йорданов (43 г.), каза за БТА директорът Борислав Борисов. Училищното ръководство е предприело нужните действия за справяне със ситуацията, съобразно противоепидемичните мерки, предаде "Монитор".

 

При Георгиева, която е била диабетичка, има положителен PCR-тест от 30 октомври. Причината за смъртта и е усложнение от коронавирусната инфекция.

 

Йорданов също е имал грипоподобни симптоми, но не си е правил тест, допълни още директорът. По думите му педагогическият екип е притеснен. Стрес има и сред учениците и техните семейства.

 

Днес специализирана фирма ще извърши крайна дезинфекция в учебното заведение. За успокоение и сред възпитаниците на училището и на родителската общност директорът е поискал от Министерството на образованието и науката от утре да се премине към обучение в електронна среда от разстояние. Вече има потвърждение за учениците от 5-7 клас, очаква се и за най-малките - 1-4 клас.

 

В СУ - Опака работят общо 24 души педагогически персонал. Към днешна дата има един с коронавирус /диагностициран на 31 октомври/ и деветима отсъстващи заради грипоподобни симптоми.

Коментари

Новини Варна