IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:25 | 8 ноември 2020
Обновен: 15:43 | 13 май 2024

Полицаите ще протестират на професионалния си празник

Те са недоволни от ниските възнаграждения в системата на МВР

По материала работи: Ставри Таргов
Полицаите ще протестират на професионалния си празник

Полицейските служители излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Те са недоволни от ниските си възнаграждения в системата на МВР и искат увеличение в размер на 30%, съобщава Bgonair.bg.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. След разговорите, в които взе участие и министър-председателят Бойко Борисов, стана ясно, че заплатите на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина.

Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест, предаде БНР.

Предвидена е демонстрация в градинката до църквата "Св. Седмочисленици". След това се очаква да има и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира:

"Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума в постановлението, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно".

Коментари

Новини Варна