IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:30 | 10 ноември 2020
Обновен: 12:11 | 2 май 2024

Зоран Заев е вече в София. Срещна се с Борисов

Двамата са на срещата на върха на лидерството на Западните Балкани в рамките на Берлинския процес

По материала работи: Слав Велев
Зоран Заев е вече в София. Срещна се с Борисов

Снимка: Фейсбук; Зоран Заев

 

"Пристигнахме в София на срещата на върха на лидерството на Западните Балкани в рамките на Берлинския процес, където Република България и Република Северна Македония са домакини тази година, и ще проведем срещата на върха заедно с премиера Борисов", съобщи министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев.


"Отваряме нова глава в развитието на региона и за постигане на стандартите, които държавите от нашите Западни Балкани поставят по-близо до членството в ЕС.


Днес ще имаме възможност да обсъдим ключови стратегически насоки за нашия регион, визията на Общия регионален пазар и Зелената програма за Западните Балкани.

 

И по този повод изказваме специална благодарност и към инициатора на Берлинския процес, канцлера Меркел и СР Германия, от който непрекъснато получаваме силна подкрепа за европейската перспектива на Западните Балкани и за регионалното сътрудничество", пише още Заев.

 

Припомняме, че министър-председателят на България Бойко Борисов пребори коронавируса, за да участва в срещата на върха на лидерството на Западните Балкани в рамките на Берлинския процес, където Република България и Република Северна Македония са домакини тази година.

Коментари

Новини Варна