IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:00 | 10 ноември 2020
Обновен: 17:48 | 15 май 2024

Доц. Мангъров се включва в борбата с ковид

Започва работа в Инфекциозна клиника - София

По материала работи: Слав Велев
Доц. Мангъров се включва в борбата с ковид

Кадър: bTВ

 

Много е важно всеки лекар да бъде включен в борбата с ковид, заяви днес на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Агнгелов, на който стана ясно, че доц.Мангъров започва работа в Инфекциозна клиника в София.

 

Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавирус. И има заповед от вчера за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти за коронавирусна инфекция. т.е отговорността за лечението на тези пациенти ще е и негова, рамо до рамо с колегите, които са на територията на инфекциозна болница.

 

Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепедемични мерки и личните предпазни средства, каза още проф.Ангелов.

 

На въпроса защо след като епротивник на мерките на правителството доц.Мангъров е включен в битката, проф. Татяна Червенякова от Инфекциозната болница в София обясни, че доц. Атанас Мангъров е шеф на Детска болница, а потока основно болни е ориентиран към Ковид инфектираните пациенти, той изяви желание чрез писмена молба да помогне. От молбата му до назначаването му са изминали само няколко часа, стана ясно от изказването й.

Коментари

Новини Варна