IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:30 | 10 ноември 2020
Обновен: 22:02 | 16 април 2024

Нови 11 учители и 9 медици са с коронавирус в Добричко

316 души са под карантина

По материала работи: Слав Велев
Нови 11 учители и 9 медици са с коронавирус в Добричко

Още единадесет педагози и деветима медици са заразени с коронавирусна инфекция в Добричко, съобщават от областния координационен щаб. Сред изолирания през отминалата седмица медицински персонал двама са лекари, а останалите - медицински сестри, акушерки и санитарка, предаде БТА.

Заедно с учителите има и 11 заразени ученици, посочват от щаба. Под карантина са поставени паралелка седмокласници в СУ "Любен Каравелов", три паралелки от втори и трети клас в СУ "Св.Св. Кирил и Методий", паралелка единадесетокласници в СУ "Климент Охридски" и подготвителна група в ОУ "Христо Смирненски" в Добрич. В изолация е и сборен първи и втори клас в училището в село Соколово, община Балчик, допълват от щаба.

 

Общо в областта под карантина са 316 души. Заболеваемостта от COVID-19 в Добричка област достига 148.4 на 100 000 жители, според обобщената информация от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

 

От новите заразени 24 души се лекуват в болница, а трима са в интензивно отделение.

 

В отговор на многобройни запитвания от граждани за достъпността до бързи антигенни тестове директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова посочва, че такава доставка за областта се очаква. Трябва да се знае, че резултатът от бърз антигенен тест не е достатъчно условие човек сам да се постави под карантина, коментира д-р Ангелова, цитирана от пресцентъра на щаба. По думите й необходимо условие е резултатът да бъде препотвърден и чрез PCR тест.

Коментари

Новини Варна