IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:25 | 11 ноември 2020
Обновен: 22:04 | 16 април 2024

Борисов заръча: От понеделник във Варна да се дарява плазма

Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло, изиска още премиерът

По материала работи: Слав Велев
Борисов заръча: От понеделник във Варна да се дарява плазма

Снимка: Министерски съвет

 

От следващия понеделник във Варна да може да се дарява кръвна плазма от преболедували коронавируса при абсолютно всички изисквания за безопасност. Това изиска премиерът Бойко Борисов по време на редовното онлайн заседание на Министерския съвет, предаде "Дарик".

В момента възможност да се дарява кръвна плазма има само в София, а здравният министър Костадин Ангелов се ангажира необходимата апаратура да бъде инсталирана още в Пловдив, Стара Загора и Плевен.

 

„Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има нужда. А през това време икономиката и финансите да действат, за да покриваме разходите и да се измъкнем от пандемията. Най-лесното е да излезеш с една заповед - локдаун. Но защо трябва да е със заповеди, защо трябва да е с извънредно положение или насила? Трябва да пазиш себе си - това правят по света!“, коментира Бойко Борисов. 

 

Премиерът нареди при необходимост правителствените хеликоптери да се използват за транспортирането на пациенти в тежко състояние.

Коментари

Новини Варна