IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:50 | 25 ноември 2020
Обновен: 14:39 | 23 април 2024

Учителите с две ръце "За" онлайн школото. Родителите – не! Има ли изход?

Частните училища са против пълен локдаун

По материала работи: Ставри Таргов
Учителите с две ръце "За" онлайн школото. Родителите – не! Има ли изход?

Пълна подкрепа на училищните директори получи предложението за локдаун и затваряне на училищата до Коледа, показа проверка на “24 часа”.

Добре е за няколко седмици училищата да са затворени, за да може да се опитаме да овладеем разпространението на вируса, каза директорът на столичното 119-о средно училище “Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов. Според него животът и здравето на всички трябва да бъде приоритет и наваксването ще стане в период, в който ситуацията се успокои.

“Абсолютно подкрепям локдауна, макар че нашата работа си продължава, виждам обаче какво се случва - 1/3 от учителите минаха или минават през COVID и не защото са ходили по ресторанти, а защото работят в училище”, каза директорката на 23-о средно училище “Фредерик Жолио-Кюри” Нина Чанева.

“Локдаунът трябвало да се решава от медиците. Както не обичам непрофесионалисти да ми се месят в обучението, така и аз не искам да се меся в работата на лекарите”, каза директорът на 51-о училище “Елисавета Багряна” Асен Александров. Частните училища са против пълен локдаун.

Родители на деца от 1-и клас и на детски градини в София обаче се обявиха против затварянето на училищата и детските заведения.

Според тях онлайн обучението на първолаците ще бъде пагубно, без реален контакт с учител и децата няма как да учат ефективно.

Коментари

Новини Варна