IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:20 | 26 ноември 2020
Обновен: 20:03 | 17 април 2024

Кървавата майка от Сандански остана в ареста

Тя е обвинена в убийството на двете си деца

По материала работи: Слав Велев
Кървавата майка от Сандански остана в ареста

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста, предаде "Труд"

 

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е автор на престъплението. Те подчертаха, че деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление. 

 

Обвиняемата не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини. Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпада в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

 

Кристина Дунчева е под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.

 

Коментари

Новини Варна