IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:12 | 29 ноември 2020
Обновен: 22:28 | 16 април 2024

Утре чакаме първия сняг

Във вторник валежите навсякъде ще спрат

По материала работи: Ставри Таргов
Утре чакаме първия сняг

През нощта валежи ще има на много места в страната. Със силен вятър ще нахлува по-студен въздух и в Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат, като в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания.

След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 0° и 5°, съобщава БНТ.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток.

Сутринта ще е студено с температури между минус 7° и минус 2°, а през деня в по-голямата част от страната се очакват стойности около и над 0°.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още.

Ще има разкъсана облачност, сутринта и до предимно слънчево, но през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността.

В четвъртък се очакват валежи, но и затопляне.

Коментари

Новини Варна