IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
11:15 | 4 декември 2020
Обновен: 19:04 | 16 март 2024

Министър Танева: Война между министерствата няма, вода за Бургас ще има

Вярвам на думите на кмета на Бургас Димитър Николов и министър Емил Димитров, зави земеделският министър

По материала работи: Слав Велев
Министър Танева: Война между министерствата няма, вода за Бургас ще има

Вярвам на думите на кмета на Бургас Димитър Николов и министър Емил Димитров и смятам, че водна криза в Бургас няма да има. От системата на земеделието подкрепихме нуждите на общината и язовирите "Порой" и "Ахелой" са предоставени за снабдяване за питейно-битови нужди. Така министър Десислава Танева коментира ситуацията с водоснабдяването на Бургас по БТВ.

По думите й не става дума за политическа интрига в правителството и не става дума за борба между министерствата или партиите в управляващата коалиция. "Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството", каза Танева по повод на думите на колегата ѝ Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да доведе до изпадането на Бургас във водна криза.

 

„Много добра е комуникация ни с МОСВ и министър Емил Димитров. Не знаех, че е бил болен от COVID-19. Чуваме се редовно с министър Димитров и имаме много добра комуникация. Дебатирахме различните позиции между двете министерства по няколко теми Имаме общи теми и наредби, които взаимно се гласуват“, заяви Танева, според която колегата ѝ е прекалено емоционален заради прекараното заболяване: „Очевидно беше много притеснен, очевидно мислеше, че има забавяне".

Коментари

Новини Варна