IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
10:00 | 5 декември 2020
Обновен: 22:38 | 16 април 2024

Идва студ! Ледени фронтове нахлуват от североизток през следващата седмица

Понеделник срещу вторник пада снегът. Вижте къде

По материала работи: Слав Велев
Идва студ! Ледени фронтове нахлуват от североизток  през следващата седмица

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо, главно в Югозападна България - с превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, отново по-ниски в западната част на Дунавската равнина - между 3 и 6 градуса, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология за БТА.

В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър. В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина, където температурите ще са между минус 2 и 1 градус, ще има условия за поледици. Атмосферното налягане бавно ще се повишава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, преди обяд по южното крайбрежие - слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12-13 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части - и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, но ще превалява отново главно в южната половина.

В понеделник валежи ще има на много места, по-интензивни и значителни по количество в западната половина от страната. От североизток ще нахлува по-студен въздух и през нощта срещу вторник, главно на места в Предбалкана, дъждът ще се примеси със сняг.

Във вторник от югозапад валежите ще спират. По-съществени количества са възможни в североизточните райони от страната.

Повишена остава вероятността за валежи и в сряда, по-значителни в Западна България и Родопската област.

 

  

 

Коментари

Новини Варна