IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:10 | 5 декември 2020
Обновен: 00:59 | 4 март 2024

Премиерът отговори на Захарова: У нас няма оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море

Промените, които се правят в момента, са планирани от много години, отбеляза Борисов

По материала работи: Слав Велев
Премиерът отговори на Захарова: У нас няма оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море

Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, опровергавайки появилите се неверни твърдения, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море. Коментара премиерът Борисов направи по време на посещението си в БулБИО.

„Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия“, отбеляза министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи.

Коментари

Новини Варна