IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:00 | 7 декември 2020
Обновен: 10:36 | 13 май 2024

Правят списъци на кандидати за ваксинация

Те са за медиците на първа линия и трябва да са готови до четвъртък

По материала работи: Ставри Таргов
Правят списъци на кандидати за ваксинация

Необходимите хладилници за посрещане на първата доставка на ваксини са налични. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг.

Стана ясно още, че до края на годината ще бъдат сключени договорите за доставка на хладилниците, в началото на следващата те ще бъдат доставени.

"Всички помещения, в които хладилниците ще се поставят, ще бъдат пригодени там, където е необходимо, за да влязат тези хладилници. В Бургас правят ремонт на помещението от петък. Вече са готови да го поемат.

Навсякъде във всички РЗИ-та ще има фризери, където да бъдат разположени. Отделни малки хладилници, които да съхраняват ваксината, ще бъдат в мобилните екипи разположени“, допълни Ангелов.

Здравният министър обяви и резултата от срещата си с с директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането.

"Уточнихме с тях как ще действаме занапред. Тяхната задача е до четвъртък да изготвят списъците със желаещите медици, които са на първа линия, след това да изработят заедно с останалите директори на РЗИ, за които те отговарят да направят ясна логистика на необходимостта от мобилни екипи и бройката.

В понеделник ще се съберем отново, за да отчетем всички специфики на всички райони. Във всеки район имаме специфики, които са различни“, каза още Ангелов, цитиран от Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна