IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:10 | 9 декември 2020
Обновен: 12:31 | 27 април 2024

8 млн. лева дава МС за благоустрояване на „Кайсиева градина“

С 19 млн. лв. правителството подпомага общините във Варненско

По материала работи: Слав Велев
8 млн. лева дава МС за благоустрояване на „Кайсиева градина“

С близо 19 млн. лева правителството ще подпомогне общините във Варненска област. Парите се отпускат от националния бюджет за строителни дейности по благоустрояване.

С постановление на МС правителството на Бойко Борисов ще помогне с 18. 992 млн. лева на общините във Варненска област в условията на тежката ковид-криза. Най-много средства - 8 млн. лева, са предвидени за мащабния проект, свързан с цялостното благоустрояване на II микрорайон „Вл. Варненчик” – „Кайсиева градина” във Варна, по примера на IV микрорайон. Предстои основен ремонт на улици, на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление. С част от средствата по ПМС ще бъде частично финализиран ремонтът на две варненски улици – „Петър Дертлиев” и „Асен Разцветников”.

1.020 млн. лева са предвиденият трансфер за община Аврен. От тях 700 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа в село Бенковски, а останалите 320 хиляди лева са за ремонт на общинския път в участъка при ж. п. прелеза в село Царевци до границата със село Житница.

 

Община Ветрино получава 2.291 млн.лева, от които 2 млн. лева са предвидени за ремонт и реконструкция на пътя Суворово-Ветрино –село Неофит Рилски и останалите 291 хиляди лева са за възстановяване на настилката на площада в село Невша.

 

Община Вълчи дол ще разполага със 700 хиляди лева допълнително към бюджета след решението на кабинета. Средствата са предвидени за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в село Калоян.

 

От отпуснатите 1 млн. лева за община Девня са предвидени 700 хиляди лева за ремонт и реконструкция на булевард „ Съединение” и 300 хиляди лева за ремонт и обзавеждане на сграда за спортна зала.

 

В община Долни чифлик ще получат 700 хиляди лева, необходими за ремонт и реконструкция на улица „Еделвайс” в общинския център, както и за ремонт на улица „Иглика” в село Гроздьово.

 

1.102 млн. лева са предвидените средства за община Дългопол. От тях 823 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа, а 279 хиляди лева за изграждане на пристройка на ДГ „Пролет” в село Цонево.

 

Община Провадия получава 2.460 млн.лева, като 1 млн. лева са за ремонт на общинския път Чернооково- Градинарово- Славейково. Толкова са предвидени и за ремонта на другия общински път Блъсково-Храброво – Овчага – Черковна. С останалите 460 хиляди лева ще започне II етап на реконструкцията в централната градска част в Провадия.

 

1.719 млн. лева отиват допълнително в бюджета на община Суворово. 736 хиляди лева са за основен ремонт и благоустрояване на центъра. 330 хиляди лева са предвидени за ремонт и реконструкция на улиците „ Сан Стефано”, „ Хаджи Димитър” и „Рила” в Суворово, а 653 хиляди лева са за реконструкция на улиците „ В. Левски”, „ Орфей” и „Лоза” в село Чернево.

Коментари

Новини Варна