IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:35 | 12 декември 2020
Обновен: 12:01 | 20 май 2024

Отказваш наркотест на пътя - глоба от 2 бона и без книжка за 2 години!

Зачестяват случаите на дрогирани водачи в Бургаско

По материала работи: Слав Велев
Отказваш наркотест на пътя -  глоба от 2 бона и без книжка за 2 години!

Отказваш наркотест на пътя? Тогава те чака  глоба от 2 000 лв. и да останеш без книжка за 2 години, прдупреждават от МВР. Полицията в Бургас ще отнеме книжките на трима шофьори, отказали наркотест при рутинни проверки през седмицата. Те няма да могат да управляват МПС за срок от 2 г., ще бъдат санкционирани и с по 2000 лв., съобщиха от Областната дирекция на полицията в морския град.

Четирима водачи на възраст от 20 до 44 г. са засечени да управляват след употреба на наркотици. 

20-годишен мъж от хасковското село Българово шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин, а 21- годишен бургазлия  - след канабис. Другите двама - 26-годишен от Средец и мъж на 44 г. от сливенското село Кортен, са били на пико, уточниха от полицията.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки, обясни говорителят на полицията Цветелина Рандева.

На територията на Бургас са констатирани 601 нарушения на скоростта, при четири от тях  превишената скорост е над 50 км/ч. Водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба от по 30 лв. са санкционирани 13 велосипедисти. Две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци, без велосипедистът да избутва велосипеда / най-вече на ул. "Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 32 пешеходци, а за преминаване на червен светофар - двама водачи.

 

Коментари

Bai Stavri ( преди 3 години )
Abe da vi *** maikata i na zakonite kak znaqt koi kakvi narkotici e zel kato sa otkazal testa
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
бай Добри ( преди 3 години )
ааа майките с детски колички,тях дет клобявате другари милиционери от КАТ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна