IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:40 | 17 декември 2020
Обновен: 00:38 | 24 април 2024

Затягат контрола в големите магазини

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев разговаряха с бизнеса

По материала работи: Слав Велев
Затягат контрола в големите магазини

Днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев разговаряха с представители на хранителните вериги и нехранителните магазини у нас. Срещата имаше за цел да определи рамките на изпълнението на противоепидемичните мерки и ограниченията, които се удължават до 31 януари 2021 г., предаде БНТ.

Министърът на вътрешните работи е поел ангажимент на магазините да бъде оказана помощ за струпването на опашки и нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщи Лъчезар Борисов.

 

От хранителните вериги и нехранителните магазини са препотвърдили ангажимента си за пълно спазване на противоепидемичните мерки. „За нас най-важно е здравето на хората“, акцентира икономическият министър. Част от тях са докладвали, че вече са реорганизирали своята дейност, използват се повече дезинфектанти, правят се проверки на входовете. Където е възможно е увеличено и работното време.

 

Към екипите на МВР, РЗИ и пожарната в проследяване спазване на въведените противоепидемични мерки ще се включат и служители на Комисията за защита на потребители, съобщи още министър Борисов. За хранителните магазини отговорност ще поемат и служители от Българската агенция за безопасност на храните, допълни доц. Ангел Кунчев.

 

Коментари

Новини Варна