IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
10:17 | 18 декември 2020
Обновен: 23:08 | 23 април 2024

Родителите Vs. учителите: Трябва ли да се върнат децата в училищата?

Въпреки разнополюсните мнения кабинетът взе решение

По материала работи: Ставри Таргов
Родителите Vs. учителите: Трябва ли да се върнат децата в училищата?

Няколко седмици след началото на учебната година, учениците се върнаха към онлайн обучението. За началния етап обаче това не е удачен вариант, смята Мирослава Иванова, която е майка на ученичка в първи клас.

"Ние сме за връщането на децата в училище, защото смятам, че стоенето пред компютър се отразява зле на децата, ще доведе до неграмотност". каза Мирослава.

"Ние не искаме. Смятаме че е опасно. Децата са разпространители на заразата", заяви учителката Лилия Стоянова.

Въпреки разнополюсните мнения кабинетът взе решение - детските градини и яслите ще отворят врати, а децата от 1-ви до 4-ти клас ще се върнат в училище от 4 януари. Причината е, че при по-малките деца е по-трудно обучението в електронна среда, коментира просветният министър Красимир Вълчев.

Въпреки че ще се върнат в училище, извънкласни занимания и други дейности по интереси няма да има. А учениците от 5 до 12 клас ще останат поне още една седмица на обучение в електронна среда, обясни просветният министър.

Остава и възможността за родителите да подават заявление за електронно обучение. Досега те са над 1000. Повече от 32 хиляди са родителите, които са подали заявления за получаване на целевата помощ, тъй като гледат децата си вкъщи.

По мярката ще може да се кандидатства и през януари, обяви пък социалният министър Деница Сачева.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна