IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:15 | 21 декември 2020
Обновен: 07:11 | 19 април 2024

И Димо от P.I.F. загуби битката с COVID

Дълго време той се лекуваше от коронавирус

По материала работи: Слав Велев
И Димо от P.I.F. загуби битката с COVID

Вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов почина на 45-годишна възраст. Той бе настанен в столична болница с коронавирус, съобщи bTV.

На 9 декември в социалните мрежи бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко.

На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да надвие болестта.

 

Димо Стоянов, заедно с Иван Велков създават популярната днес група P.I.F през 1992 във Варна под името „Resemblence“. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 издават дебютния си албум П.И.Ф., който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни: Приказка, Колело и Пътуване. Този албум им носи и наградата на MM за албум на годината.[

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период (Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата). Записана е и песента Обърквация, която обаче не е включена в албума.

През 2006 се появява и албумът Passion In Fact, който е предоставен за свободно сваляне от официалния им сайт.

През 2010 музикантите от П.И.Ф. (с изключение на Димо) се присъединяват към проекта V.O.XX на Дичо от Д2.

Четвъртият им албум се казва P.I.F.4 и излиза през 2013. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове.[6] В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015 издават петия си албум P.I.F.5.Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

 

Поклон пред паметта му!

Коментари

Новини Варна