IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:30 | 24 декември 2020
Обновен: 15:17 | 25 април 2024

Мангъров мрънка – втори месец на половин щат, пък уж шеф на COVID отделение

Парите му паднали наполовина

По материала работи: Слав Велев
Мангъров мрънка – втори месец на половин щат,  пък уж шеф на COVID отделение

Повече от месец шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров получава половин заплата, защото продължава да е назначен на половин щат към болницата. Причината за това пък била, че до 20 ноември бил на цял договор към Медицинския университет в София като шеф на Катедра инфекциозни болници, но тогава изтекъл мандатът му, пише "24 часа". След това трябвало да бъде назначен на пълен щат към болницата от директора ѝ, но повече от месец това не се случвало, защото по думите на доц. Мангъров ръководството се ослушвало и не искало да го направи.

 

"До 20 ноември бях шеф на Катедрата по инфекциозни болести и бях на цял щат към Медицинския университет. При нас на цял щат там са само шефовете на катедри, а всички останали са на четвърт договор. Заедно с това бях и на половин щат към болницата, първо като шеф на Първо детско отделение, а от началото на ноември като шеф на COVID клиниката. Мандатът ми като шеф на катедрата изтече поради възраст и трябваше да мина на цял щат към болницата и на четвърт към университета. От университета договорът ми вече е променен, но към болницата продължавам да съм на половин длъжност", обясни доц. Мангъров пред "24 часа". По думите му тази промяна изисква да се разпореди от ръководството за болницата, проф. Татяна Червенякова, но тя отказвала да го направи. "Това трябва да го направи ръководството на болницата, което се ослушва и не иска да го направи", каза той и допълни, че му е предложено да бъде назначен на цял щат, но като ординатор, а той е шеф на COVID клиниката. Проф. Червенякова отказа коментар по темата.

Коментари

Новини Варна