IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:55 | 24 декември 2020
Обновен: 15:09 | 17 април 2024

Половината българи нямат настроение за празненства

59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели или роднини

По материала работи: Слав Велев
Половината българи нямат настроение за празненства

Близо 2 милиона и половина българи (45%) нямат настроение да празнуват. С увеличаване на възрастта се увеличава делът на хората, които посочват, че нямат настроение за празненства заради на пандемията. 47% от българите посочват, че това не важи за тях.  Най-младите в най-голям дял посочват, че не важи за тях. Това сочи проучване на Агенция "Тренд", предаде Радио Варна.

"Три четвърти от интервюираните смятат, че тези празници няма да са същите заради пандемията. За 23% от българите коронавирусът е променил плановете им за наближаващите празници. За 57% няма такава промяна, а 17% все още нямат планове. В най-големи дялове промени в плановете за празниците се отчита при младите. 62% от българите посочват, че ще купуват подаръци. През предходните години делът на посочилите, че ще купуват подаръци е по-висок спрямо тази година. 28% е делът на хората, които посочват, че няма да купуват подаръци. Възрастните хора в най-голям дял няма да купуват подаръци."

59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели или роднини. 32% посочват, че това не важи за тях. Най-младите в най-голям дял посочват, че няма да се въздържат от среща с приятели през предстоящите празници. Три четвърти от хората над 60 години посочват, че ще се въздържат от семейни събирания.

 

Чуйте повече ТУК

 

Коментари

Новини Варна