IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:44 | 28 декември 2020
Обновен: 14:20 | 27 март 2024

Екоминистърът разкри по ТВ откъде му е оказван натиск за опасните отпадъци

Само за тази година министерството е трябвало да обезвреди 7 000 тона

По материала работи: Слав Велев
Екоминистърът разкри по ТВ откъде му е оказван натиск за опасните отпадъци

Кадър: Нова ТВ

 

Само за тази година министерството е трябвало да обезвреди 7 000 тона опасни отпадъци, заяви за Нова ТВ екоминистърът Емил Димитров.

„И едва ли не ми дават зор. Защо по-бързо не ги взимаме, бизнесът да продължи”, коментира екоминистърът. „Аз ли съм ги внесъл? Аз ли съм се изявявал като голям бизнесмен? Откъде накъде отпадъци, генерирани тук в България, трябва да се заравят на знайни и незнайни места?”, попита още той.

Емил Димитров призна и откъде, по думите му, му е оказван натиск заради разкриването на опасните отпадъци.

„Имам един посланик, който ми написа специално писмо, през 9 държави в 10-та та да дойде до България, да се застъпи за Бобокови. Това е българският посланик в Германия. Те са отишли при него, казали са, че им преча и той какво да направи освен да помага. Намират някакви наивни хорица да им помагат, а те не знаят реалността”, коментира министърът.

Относно мръсния въздух министърът обясни, че се следят 7-8 ТЕЦ-а дали комините им пушат повече през нощта.

„Няма да участвам тази година в изборите. Ще се занимавам със служебните си задължения – трябва да пълним язовири”, заяви още екоминистърът Емил Димитров.

 


Преди това той обясни, че проблемът с водата в Бургас ще бъде решен, когато бъдат отремонтирани двата стари язовира, както и когато се направи водопровод от язовир „Порой”.

„Няма да оставим Варна без вода, но в Бургас проблемът стои”, заяви Емил Димитров.

 

Коментари

Новини Варна