IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:40 | 28 декември 2020
Обновен: 12:35 | 18 април 2024

330 джигити останаха без книжки по празниците

Всички камери на КАТ работят на терен

По материала работи: Слав Велев
330 джигити останаха без книжки по празниците

330 шофьорски книжки отнеха катаджиите по време на акцията, свързана с усиления трафик по време на празничните и почивни дни. От 23 декември до този момент са регистрирани над 12 хил. нарушения, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг, предаде "Монитор".

През тези 4 дни полицаите са регистрирали и 2 фрапиращи случая на превишена скорост в Пловдив. Водачи, летящи на пътя със 189 км./ч. и 171 км./ч. ще получат солени глоби, както и отнемане на свидетелството за управление. Друг фрапиращ случай в същия град е на 56-годишен столичанин, спипан зад волана с 3,15 промила алкохол в кръвта навръх Коледа. В момента срещу него се води досъдебно производство, тъй като е шофирал с концентрация над 1,2 на хиляда, което според Наказателния кодекс е престъпление.

През тази година се наблюдава спад на тежките катастрофи през почивните дни, в сравнение със същия период миналата година. През 2020 г. те са 230, а през 2019 г. са били 272.

 

В момента трафикът е спокоен, не се забелязва струпване на автомобили. Изключително натоварен е бил обаче на 23 декември, а по-интензивно движение се очаква на 31 декември и 3 януари, съобщиха от КАТ.

 

Създадена е организация и Пътна полиция следи за нормалното ѝ протичане. Патрули са разположени по всички пътища в страната, на терен са и всички налични технически средства, които ще продължават засилен контрол до 3 януари 2021 г. Проверките са концентрирани върху шофиране с превишена скорост и управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. "Разчитаме на водачите да сигнализират при неадекватно шофиране и при опасни маневри. Нека съобщят на 112, за да вземем мерки", допълни Близнаков. 

Коментари

Новини Варна