IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:30 | 31 декември 2020
Обновен: 04:34 | 4 май 2024

Дете пострада от пиратки

Това станало, докато ги поставя в бутилка

По материала работи: Ставри Таргов
Дете пострада от пиратки

МВР затяга контрола по продажбата и употребата на пиротехника преди Нова година. От Националната полиция съобщиха за дете, пострадало при игра с пиратки.

До момента са проведени над 3100 проверки на търговци, предлагащи пиротехнически изделия. Издадени са 419 разпореждания, констатирани са само 7 нарушения. Това обясни Иван Игнатов от МВР.

Преди ден има и случай на пострадало дете при боравене с пиратки:

"Имаме нараняване с пиротехническо изделие. Без опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно прозводство. Пострадало е, докато поставя пиратки в бутилка“.

От вътрешното министерство уточняват, че най-много произшествия с фойерверки стават при неправилна употреба:

"Статистиката през изминалите години показва, че най-много произшествия с пиротехнически изделия се допускат в следствие на неправилна употреба. Много са в следствие на възпламеняване на изделието в ръката на употребяващия го."

Значителен спад в продажбата на пиротехнически средства отчитат търговците на територията на Русенска област. В празничните дни усилията на контролните органи ще са насочени към опазването на обществения ред, предава кореспондентът на БНР в региона.

След проведени редица срещи между институциите и местната власт от Областната дирекция на МВР ще извършват съвместни проверки по време на новогодишните празници за спазване както на обществения ред, така и на противоепидемичните мерки:

"Освен регулярните проверки, които правим всяка година, ще извършваме и контрол за спазване на противоепидемичните мерки заедно с колеги от РЗИ, Областната дирекция по безопасност на храните и с органите на Пожарна безопасност"

Това каза старши комисар Теодор Атанасов, началник на Областната дирекция.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на автогарите, ЖП гарите и големите търговски обекти в областта.

Във всички почивни дни ще има засилен контрол по пътищата в региона, като са планирани акции и в малките населени места, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна