IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:40 | 6 януари 2021
Обновен: 02:30 | 24 април 2024

Червени новогодишни драми: Нинова иска отново да махне Гергов от БСП-то

В Столетницата размахват секири заради писма срещу председателя на партията

По материала работи: Слав Велев
Червени новогодишни драми: Нинова иска отново да махне Гергов от БСП-то

Социалисти от цялата страна приеха като дежавю от миналата година новината от пресцентъра на „Позитано“ 20, че Изпълнителното бюро на Корнелия Нинова ще предложи за изключване градският и областен лидер на БСП в Пловдив и региона Георги Гергов, пише "Труд".

 

Същата сценка с политическо фиаско на Нинова се случи в края на април 2020 година, когато тя обяви, че Гергов няма място в червените редици. Последваха множество декларации в подкрепа на социалиста, а Гергов беше преизбран не само за лидер на БСП-Пловдив, но и за председател на БСП-Пловдив област. Поводът за поредната атака срещу Георги Гергов от страна на ръководството на „Позитано“ 20 е точно работата му в Областния съвет на БСП-Пловдив. Решението на ИБ на БСП е взето след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив. „С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име“, се казва в съобщение на пресцентъра на БСП.

 

Припомняме, че преди няколко седмици Гергов сам подаде оставка от НС на БСП и уличи Нинова, че „съдържателната политика в БСП е заменена с демагогия на всички нива". "Липсата на компетентност и експертност се прикриват с умишлени скандали и преднамерени конфронтации", посочи в писмо преди празниците Георги Гергов.

 

Социалисти коментираха, че същият сценарий се разиграл и през април 2020 г. и ситуацията сега е „старата песен, на нов глас“. Тогава Гергов отново излезе с остра позиция срещу Нинова, като заяви, че тя руши партията и че „нейното копче се натиска някъде отвън, а не от БСП“. Според устава на БСП, членството на социалист се прекратява от основната му партийна организация (ОПО).

 

В чл.13,ал.2 се посочват изключителни нарушения, като влязла в сила присъда или кандидатиране на в листата на друга партия, заради които социалист може да бъде изключен от БСП от НС на БСП. Очаквано, Гергов не е извършил нищо подобно, а целта е отново БСП да бъде вкарана в поредния вътрешен скандал, отбелязаха членове на НС на БСП.

Коментари

Новини Варна